Totaaloplossing voor de (huisartsen)praktijk

Vragen of afspraak maken?
 010- 311 00 14

Home | data | Data opslag in de cloud

Data opslag in de cloud

De informatie over uw patiënten is, zowel letterlijk als figuurlijk, van vitaal belang. Daarom dient uw data opslag op een goede en veilige manier geregeld zijn. Door deze data opslag in de cloud kunt u de informatie over uw patiënten overal ter wereld inzien. Indien van toepassing en gewenst kunt u de data tevens delen met derden.

Online backup

Wanneer we terug gaan kijken in het verleden dan zien we dat het bewaren van data erg kwetsbaar is geweest. De kansen op het kwijtraken van gegevens was op papier en later door lokale opslag van data erg kwetsbaar. Bij bijvoorbeeld een brand of het crashen van de harde schijf van de computer zijn op die manier vele belangrijke gegevens binnen verschillende sectoren verloren gegaan. Met de opslag van data in de cloud is aan deze kwetsbaarheid een einde gekomen. Wanneer u gegevens van een patiënt invoert, dan worden deze direct opgeslagen. U heeft er dan niet alleen toegang tot via uw eigen computer, maar er wordt tevens een online backup van gemaakt. Zo kunt u bijvoorbeeld ook op iedere willekeurige andere locatie de gegevens van uw patiënten inzien. Ook het delen van gegevens met bijvoorbeeld medisch specialisten kan veel gemakkelijker en kan eventueel live.

Lokale data online opslaan

Wanneer u patiënten in uw praktijk ontvangt en u schrijft een behandeling of medicijnen voor, dan wordt deze informatie direct opgeslagen. U voert deze data dus lokaal in, maar deze wordt online direct opgeslagen zodat deze informatie overal beschikbaar is. Dat is bijvoorbeeld direct al een voordeel wanneer u een apotheekhoudende praktijk heeft. De door u voorgeschreven medicijnen kunnen bij de receptie dan al direct voor de patiënt klaarstaan, doordat uw assistenten meteen kunnen zien wat u voorgeschreven heeft.

Data opslag in de cloud: praktischer en veiliger

We kunnen met recht stellen dat data opslag in de cloud praktischer en veiliger is. Het maakt u het werken een stuk gemakkelijker en de uitwisseling van data met derden gaat veel sneller. Dit voorkomt onnodige miscommunicatie en zelfs fouten. Daarnaast bepaalt u zelf met wie u de data wel en niet deelt. De cloudservers bieden een hoge mate van veiligheid en zijn flexibel te integreren in uw bestaande systemen. Werken in de cloud biedt dus gemak en veiligheid voor uzelf, maar tevens voor uw patiënten.

Data opslag in de cloud: vragen of afspraak maken

Voor vragen en/of opmerkingen over data opslag in de cloud of overige vragen? Bel ons of vul onderstaand formulier in.

Contactformulier